Γνωρίστε το ολοκαίνουργιο Trek Fuel Ex Gen6

On: Τετάρτη, Ιανουάριος 18, 2023 Comment: 0 Hit: 109

Γνωρίστε το ολοκαίνουργιο Trek Fuel Ex Gen6

Το απόλυτο trail bike γίνεται όλο και καλύτερο

 

Το Fuel EX είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα trail ποδηλάτου εδώ και χρόνια, αλλάζει σχήματα και γεωμετρία μαζί με τον ορισμό του «trail bike».Εκλεπτυσμένο με την πάροδο των ετών καθώς η ορεινή ποδηλασία εξελίσσεται, το Fuel EX απευθύνεται σε περισσότερους αναβάτες από ποτέ με διαδρομή και γεωμετρία σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, καθώς και μερικά νέα χαρακτηριστικά για μέγιστη προσαρμοστικότητα.

 Με το Top Fuel να καλύπτει τις ανάγκες για το ελαφρύ μονοπάτι, έρχεται το Fuel Ex για όσους αναβάτες θέλουν ένα γρήγορο και ευέλικτο εργαλείο.Το Fuel EX είχε περιθώρια να γίνει λίγο πιο επιθετικό για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε πιο άγριες συνθήκες. Έγινε μια αύξηση στην διαδρομή από 140mm/130mm σε 150mm/140mm,μια αναβάθμιση στην  γεωμετρία που δίνει στους αναβάτες μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σταθερότητα όταν το τεραίν γίνει πολύ απότομοΜια σημαντικά πιο απότομη γωνία στον κάθετο συμπληρώνει το μεγαλύτερο reach για πιο ισορροπημένο χειρισμό σε οποιοδήποτε μονοπάτι.

 

Όπως και στο προηγούμενο Fuel EX, τα μεγέθη M και μεγαλύτερα έχουν τροχούς 29" ιντσών γρήγορης κύλισης ενώ το μέγεθος XS προσαρμόζεται καλύτερα τροχούς 27,5" ιντσών.Δεδομένου ότι οι αναβάτες που ταιριάζουν με ένα S τείνουν να έχουν ένα συνδυασμό αναγκών στο μέγεθος του τροχού, εξακολουθούμε να το προσφέρουμε σε επιλογές 27,5" και 29".

 

Βελτιώσαμε τον χειρισμό σε όλα τα μεγέθη με το μέγεθος του chaistay ανάλογα με το μέγεθος.Οι μικρότεροι αναβάτες έχουν πιο ευκίνητο χειρισμό πίσω, ενώ οι μεγαλύτεροι αναβάτες έχουν λιγότερη αστάθεια στον μπροστινό τροχό στις αναβάσεις.

 

Υπάρχει ένα νέο ρυθμιζόμενο headset που επιτρέπει στους αναβάτες να μειώσουν ή να κάνουν πιθο απότομο κατα έναν βαθμό την γωνία στο κούτελο (τα cups ρύθμισης της γωνίας πωλούνται χωριστά). Σε συνδυασμό με το Mino Link, σημαίνει έξι διαφορετικές επιλογές γεωμετρίας!

 

Επιπλέον, ένα flip chip στην κάτω βάση του αμορτισέρ επιτρέπει στους αναβάτες να ρυθμίσουν την προοδευτικότητα της ανάρτησης. Έρχεται με βελούδινη, λιγότερο προοδευτική ρύθμιση, αλλά μπορεί να αναστραφεί στην πιο προοδευτική ρύθμιση για να αποκτήσει μεγαλύτερη αντίσταση στον τερματισμό της ανάρτησης, ιδανική  για επιθετικούς αναβάτες σε μονοπάτια με μεγαλύτερα χτυπήματα. Η πιο προοδευτική ρύθμιση λειτουργεί επίσης πολύ καλά με την γραμμική λειτουργεία του αμορτισέρ ελατηρίου που υπάρχει σαν αναβάθμιση.

 

Ο νέος σχεδιασμός του πλαισίου είναι συμβατός με τις περισσότερες αναβαθμίσεις αμορτισέρ της αγοράς, ο κάθετος σωλήνας 34,9 mm φιλοξενεί πιο στιβαρά και αξιόπιστα πτυσσόμενα παλουκόσελα. Βιδωτή μεσαία τριβή, UDH (UniversalDerailleurHanger) και εσωτερική δρομολόγηση καλωδίων με οδηγούς κάνουν τη συντήρηση παιχνιδάκι.

 

Το νέο Fuel EX έχει τον πάντα δημοφιλή εσωτερικό χώρο αποθήκευσης στο πλαίσιο και τώρα αυτό το χαρακτηριστικό είναι και στα ποδήλατα αλουμινίου!

Γνωρίστε την νέα γενιά!

Δες τα ποδήλατα! 

Cyclist.gr

Comments

Leave your comment